תורה חדשה

הלימוד אודות התורה החדשה שתתגלה בימות המשיח מופיע בשלש רמות: בפסוק נאמר "תורה מאתי תצא"; חז"ל דרשו "חידוש תורה מאתי תצא" (ביחס לחידוש הלכתי נקודתי);
בחסידות נדרש "תורה חדשה מאתי תצא" לגבי כל התורה. שלש הרמות הן הכנעה-הבדלה-המתקה, כדרך הבעש"ט: ב"תורה מאתי תצא" מודגש שמקור התורה בה', דבר הפועל הכנעה לנותן התורה; "חידוש תורה מאתי תצא" מגלה אור נבדל בתורה, 'קפיצת מדרגה' בהלכה מסוימת; ב"תורה חדשה מאתי תצא" יש המתקת כל התורה ב"פנים חדשות" מאירות.

בחסידות מוסבר ש"אור חדש על ציון תאיר" היינו מה ש"חדש להיות אור" - גילוי מעצם המאור (שמעולם הוחצן כאור, אף לא אור נעלם). מושג החידוש העתידי מופיע לגבי התורה - "תורה חדשה" - שהיא היא ה"אור חדש" (תורה-אור), לגבי השירה העתידית - "שיר חדש", ולגבי היכולת הנפשית לכרות ברית עם ה' - "וכרתי את בית ישראל ואת בית יהודה ברית חדשה". הברית היא "נקודת ציון" בנפש ישראל - נקודת החיבור לה' מתוך אמונה שלמעלה מטעם ודעת. על ה"ברית חדשה" - גילוי האמונה בעצם הנשמה - מאיר ה"אור חדש" של ה"תורה חדשה". ה"אור חדש" נמשך על ציון באמצעות ה"שיר חדש" - טעמי התורה המתגלים ומתנגנים (כטעמי המקרא) בפי המשיח.


ארץ ישראל


להביא
   לימות המשיח


בית המקדש


הציונות
   במהלך הגאולה


אקטואליה