לחץ בגרון ותחושה של עייפות גוף ונפש

שאלה:

על פי היהדות והגישה הפסיכומטית, על מה יכולה להצביע התופעה של לחץ חזק בגרון ותחושות חזקות של עייפות גוף-נפש?
והאם ישנה המלצה על מרפא טוב וכשר?

תשובה:

לפי ההקבלה והחסידות סוד הגרון - המבואר ביחס לפסוק "נחר גרוני [כלו עיני מיחל לאלקי]" (תהלים סט, ד) - הוא מצב של "מוחין דקטנות" (תודעה נמוכה יחסית, שתוסבר לקמן). גרון עולה בגימטריא 3 פעמים א-להים - רמז לשלשת המוחין שבראש (חכמה בינה דעת) כשהם נמצאים במצב של קטנות וצמצום (לו רומז שם אלקים). לחץ בגרון מעיד על דחף של האדם להשתחרר ממצב של מוחין דקטנות ולעלות למוחין דגדלות.
עיקר ההגדרה של "מוחין דקטנות" היא מצב תודעה בו חושב האדם שהכל תלוי בו, ואין הוא מסוגל לקיים "השלך על ה' יהבך". מצב זה גורם לאדם לחץ מכך שהוא צריך לשמור על עצמו ולדאוג לעצמו, ומכך נובעת עייפות הגוף והנפש, משום שהאדם משקיע המון מאמץ (אפילו אם אין זה מאמץ מודע) בשמירה על עצמו ש'לא יתפרק'. עייפות גוף-נפש יכולה גם להיגרם מכך שאם לא מצא בחייו פעילות שמתאימה לו באמת, והעייפות מצביעה על תסכול או יאוש של האדם ממטרה לחייו.
ולשאלתך בדבר מרפא טוב ו"כשר" לתופעות אלו, על ידי עבודה רוחנית מתאימה ונכונה אין צורך במרפא אחר. בכלל, בסוגי הפסיכולוגיה לפי היהדות יש שתי דרכי התמודדות עם בעיות: דרך המלמדת לפתור בעיות ודרך המלמדת לשאת בעיות - אלו הן דרכו של יוסף הצדיק (הפותר חלומות ובעיות) ודרכו של דוד המלך (הנושא את כל סבל המציאות מבלי להישבר ממנו). הפתרון לבעיות כלחץ בגרון ועייפות הוא דווקא בנשיאת הבעיה, על ידי הסחת הדעת ועיסוק בדברים אחרים, ומתוך כך נפתרת הבעיה מעצמה.
(להבנה נוספת ועמוקה יותר של נושא הלחץ בגרון מומלץ ללמוד מאמרי חסידות הדנים בשלשת שרי פרעה, שהם הגורמים לחץ בגרון).


שיטות
   אלטרנטיביות
   ברפואה וברוחניות


עניני נשמות

כישוף ועין הרע

מזלות סגולות
   וחלומות


אמונה

זוגיות ומשפחה

חינוך

רפואת הגוף
    והנפש


עבודת המידות

עניני משיח

אקטואליה

שמות

נושאים שונים