יוגה

שאלה:

האם מותר לתרגל יוגה כחלק מתרגול גופני נפשי בלא להתיחס לערך המוסף "הרוחני" של ה"יוגה"?

תשובה:

אם לשיטה יש שם זר, אם היא מציעה תורת חיים או אם ההוואי שלה זר, אין להתעסק בה. (כל שכן אם מרכיבים בשיטה נוגדים את ההלכה). היוגה מבוססת על שיטה אלילית. תנועות הגוף המחקות חיות מקורן בעבודה זרה של המזרח. לכן, שיטה זו פסולה מכל וכל. כל תועלת המורגשת משיטות אלה הנה שטחית ובסופו של דבר גם מזיקה. ההטבה המורגשת בעצם נובעת מקדושת הנשמה היהודית. עלינו להשכיל להבחין בין אור אלוקי אמיתי לבין דמוי כוזב.

מכוון שהשם של כל דבר מצביע על מקורו הרוחני, חובה עלינו לבטל את שמו של שיטה זרה כשלב ראשון בתיקונה. לאחר בירור השיטה, צריך לכנותה בשם יהודי. לכן אסור להזכיר כלל וכלל את השם "יוגה." על מנת לכוון את השמות העבריים נכון, אדם צריך ללמוד הרבה תורה וחסידות. הכל "בדרך ארוכה וקצרה" כפי שרשום על שער ספר התניא. מי שמנסה ללכת "בדרך קצרה" בסוף מוצא שהדרך ארוכה מאד, ואינו מגיע ליעד, כידוע.

כל חכמה חייבת להיות מעוגנת בתורה. ל"יוגה" אנרגיה שלילית, שמקורה בטומאה. לכן, היא פסולה, אפילו אם למתרגל אין מחשבות שליליות. כל היתרונות שבשיטה זו הן כצל מעוות של הטוב האמיתי שניתן להפיק מתנועה המבוססת על תורת הקבלה.

הרב גינזבורג מפתח שיטת תנועה כזו. בספרו "אשא עיני," בפרק "סוד הנשימה," הרב מפרט שיטת נשימה נכונה המבוססת על התורה. המשך יבוא, בעזרת השם! (ניתן להזמין את הספר "אשא עיני" בטלפון: 1-700-700-966.)


שיטות
   אלטרנטיביות
   ברפואה וברוחניות


עניני נשמות

כישוף ועין הרע

מזלות סגולות
   וחלומות


אמונה

זוגיות ומשפחה

חינוך

רפואת הגוף
    והנפש


עבודת המידות

עניני משיח

אקטואליה

שמות

נושאים שונים